Järvaveckan 2019

I helgen var vi på plats på Järvaveckan tillsammans med fantastiska Right To Play, Raoul Wallenberg Acadamy, Newcomers Youth och Demokratibygget

Järvaveckan handlar om att minska avståndet mellan politiker och medborgare genom att föra dessa parter samman under en vecka. På plats fanns samtliga riksdagspartier och massor av samhällsaktörer, där ibland vi.

Under de tre dagarna som vi fanns på plats hände det en massa spännande aktiviteter i våra tält som anordnades av våra samarbetspartners. Den 14 juni kickade vi igång med att Demokratibygget öppnade upp till samtal om Skolans roll för ett aktivt medborgarskap, vilket mötte bra respons och massa härliga åsikter och spännande personer kom förbi. Följt av samtalet drog Right To Play igång en idéverkstad om hur man kan förbättra demokratin och stärka ungas inflytande.

Den 15 juni fortsatte samtalen och idéverkstaden och vi fick även besök av Raoul Wallenberg Acadamy som erbjöd Pop-up coachning till alla som gick förbi, något som uppskattades enormt utav besökarna. Dagen efter, på söndagen den 16 juni hände det mycket i tältet, Newcomers Youth startade dagen med att presentera vilka de är och anordnade en idéverkstad följt av att de höll sin release av sin nya metodbok i tältet. Under dagen diskuterades även situationen för unga HBTQ-flyktingar och såklart höll Right To Play en idéverkstad även denna dag.

Tack alla besökare som tog sig tiden att samtala och delta i de olika aktiviteterna i tältet och tack till  Right To Play, Raoul Wallenberg Acadamy, Newcomers Youth och Demokratibygget för det arbete ni gör. Tillsammans driver vi förändring!